https://www.le-marche-vakanties.nl

 +31 (0) 852 735 750

0 huizen in uw favorieten

Alle Vakantiehuizen

 +31 (0) 852 735 750

Truffels

Truffels

Truffels

Vrijwel iedereen die van lekker eten houdt kent het begrip truffel. Over het algemeen wordt dit mooie culinaire product vooral gezien als een dure en elitaire smaakmaker. Gezien vanuit ons Nederlands perspectief is dit ook zo. Er zijn twee redenen waarom de truffel zo duur is:

  1. het is een relatief schaars product, de vraag is over het algemeen groter dan het aanbod.
  2. De truffel is het beste als hij vrijwel direct na de vondst wordt gegeten, elke dag dat hij blijft liggen wordt de smaak minder. Dit in combinatie met het feit dat het aanbod niet constant is, maakt transport over lange afstand lastig.

In de meeste gevallen is het zo, dat hoe dichter u bij de bron van de truffel bent, hoe goedkoper hij wordt. Door culinair weekend te boeken in een truffel gebied midden in het truffel seizoen wordt het ineens betaalbaar om heerlijk decadent te genieten deze lekkernij.

Er zijn verschillende soorten truffels en periodes hieronder vindt u meer informatie daarover.
Het seizoen voor de truffels loopt van oktober t/m maart, dan worden de beste truffels gevonden. De witte truffel en de zwarte winter truffel. Daarom kunt u alleen in deze periode een truffel reis boeken.

Binnen de regio Le Marche zijn twee truffel soorten het meest interessante. De hiervoor vermelde witte(Tuber magnatum Pico) en zwarte truffel (de tartufo nero pregiato). De witte is de meeste populaire en daarmee ook duurste van de beide. De prijs voor deze truffel kan oplopen tot € 5.000,- per kilo. De prijs voor de zwarte truffel ligt tussen de € 1.200,- en € 2.500,- .