Acqualagna

Het dorp Acqualagna is een eigentijds niet toeristisch dorp waar men geniet van de rust en de schitterende omgeving. Het ligt midden in de provincie Pesaro Urbino. Het dorp heeft een paar leuke winkeltjes en lekkere terrasjes om te kunnen genieten van heerlijke caffe of cappuccino. Iedereen voelt zich direct thuis in het dorp op zich niets anders dan elke ander dorp in Le Marche. Het bijzondere aan Acqualagna is dat het voor 4.400 inwoners ruim 30 restaurants heeft. Dit heeft te maken met het feit dat Acqualagna bekend staat als een van de Truffel hoofdsteden van Italië. Gedurende het gehele jaar kan met hier genieten van de verschillende soorten truffel. In vrijwel elk restaurant kunt u gerechten bestellen waar dit geweldige product in verwerkt wordt.

Buiten het hoogseizoen is Acqualagna vooral erg interessant om te bezoeken in het laatste weekend van oktober en de eerste twee weekenden van november. Dan wordt er namelijk een groot truffel festival georganiseerd een absolute aanrader om eens naar toe te gaan.

Acqualagna_le_Marche_truffels Acqualagna_truffels

Vakantiehuizen bij Acqualagna

Rond de plaats Acqualagna zijn behoorlijk wat vakantiehuizen, villa's en agriturismo's te vinden. De vakantiehuizen rond Acqualgna hebben een ideale ligging. De kust is goed te bereiken omdat Acqualagna aan een superstrada ligt, maar de woningen liggen zonder uitzondering allemaal erg mooi in het groen. Een mooi voorbeeld van een mooi vakantiehuis dicht bij Acqualagna is de woning LMV350A. Voor meer vakantiewoningen rond Acqualagna kijkt u op de vakantiehuizen in Pesaro Urbino. Voor meer informatie over de provincie kijkt u op de Pesaro Urbino paginaHet is een heerlijke stukje Marche waar u helemaal tot rust kunt komen.