Ascoli Piceno

Ascoli Piceno is de zuidelijkste provincie van Le Marche, in het noorden grenst de provincie aan provincie Fermo en een klein stukje van de provincie Macerata. In het zuiden grenst de provincie aan de regio Abruzzo. In het westen grenst Ascoli Piceno aan de regio's Umbrie en Lazio. Zoals de naam van de provincie al zegt is de stad Ascoli Piceno ook de hoofdstad. De stad staat bekend als een van de mooiste steden van Italie. Vooral het centrale plein is van grote schoonheid. De stad telt ongeveer 50.000 inwoners en heeft een Romeinse oorsprong. Samen met de stad Urbino in het noorden van Le Marche is Ascoli Piceno een van de historische en culturele hoogtepunten van de regio Le Marche.

ascoli_piceno_2 plein_ascoli_piceno

Andere bezienswaardigheden in Ascoli Piceno:

Monte Sibillini

een groot deel (en misschien ook wel het mooiste deel) van het nationale park Monte Sibillini is gelegen in Ascoli Piceno. Een heerlijk gebied waar u heerlijk kunt wandelen, of mountainbiken. Een van de mooiste delen is de Piano Grande, heel indrukwekkend.

PianoGrande2010-4 PianoGrande2010-2

Grottamare

een heerlijke kustplaats met mooie zandstranden, voor iedereen die van een strandvakantie houdt een aanrader.

grottamare_1 grottamare_2

San Benedetto del Tronto

San Benedetto del Tronto is een wat grotere kustplaats met 50.000 inwoners. Bij de haven vindt u een van de grootste vismarkten van Italie. een absolute aanrader om een naar toe te gaan. De zandstranden zijn over het algemeen lang en voorzien van veel strandtenten. Een super locatie voor een echte Italiaanse strandvakantie.

Vakantiehuizen in Ascoli Piceno

In Ascoli Piceno hebben we zeer verschillende vakantiehuizen. Van grote villa's met prive zwembad tot agriturismo's vlak aan de kust. Een mooi voorbeeld van een prachtig vakantieappartement aan de kust bij de plaats Acquaviva Piceno is LMV1310E. Er zijn echter ook prachtige woningen in het binnenland van Ascoli Piceno, een voorbeeld hiervan is de prive vakantievilla LMV200. Wilt u nog meer vakantiehuizen bekijken in de regio kijk dan op de Ascoli Piceno vakantiehuizen pagina en selecteer de regio Ascoli Piceno.