Le Marche Tips

Om uw verblijf in Le Marche zo aangenaam mogelijk te maken, vindt u hier verschillende tips. Tips over wat u allemaal kunt doen in Le Marche, wat te eten en wat u allemaal kunt verwachten van uw vakantie in een van de mooie vakantiehuizen van Le Marche Vakanties.

Vakantiehuizen in Le Marche

De vakantiehuizen die we aanbieden in Le Marche zijn allemaal door ons bezocht en goedgekeurd. Alle vakantiehuizen voldoen dus aan onze hoge eisen. Om ervoor te zorgen dat de de huizen ook voldoen aan uw verwachtingen willen we graag aangeven wat u kunt verwachten van de woningen. Het grootste deel van de vakantiehuizen, appartementen en agriturismo's in Le Marche zijn oude gerestaureerde boerderijen. Vrijwel allemaal voorzien van de moderne gemakken die u ook thuis heeft. De woningen zijn over het algemeen zo gerestaureerd dat de typerende bouwstijl bewaard is gebleven. Er ontstaat zo een prachtige samensmelting van nostalgie en comfort. Het zijn dus over het algemeen, uitzonderingen daargelaten, geen nieuwe villa's.  

Aankomst in Le Marche

Indien u bij Le Marche Vakanties heeft gereserveerd, krijgt u via de mail een routebeschrijving en een voucher toegestuurd. We raden u aan ten alle tijden uw routebeschrijving bij de hand te houden. Zeker voor de laatste kilometers. Er bestaat een grote kans dat uw navigatie systeem het adres niet kent of uw over slechte onverharde wegen leidt. 

Vaak vragen we u om van te voren contact op te nemen met de eigenaar of de beheer van de vakantiewoning. Dit is meestal ongeveer een uur voor uw verwachte aankomsttijd in Le Marche. Zodat iemand ter plaatse kan zijn om uw te ontvangen. Bij veel vakantiehuizen is er altijd iemand aanwezig tussen 16.00 en 19.00. U moet dan rond die tijd aankomen. Dit staat allemaal netjes op uw routebeschrijving en voucher vermeld. Mocht u toch later aankomen, neem dan contact op met de eigenaar of met Le Marche Vakanties. Zodat er een alternatief ontvangst geregeld kan worden.

Mocht er onverhoopt bij aankomst in Le Marche iets niet duidelijk zijn of niet naar uw wens, geef dit dan direct door aan degene die het ontvangst doet. Geef het daarna ook nog door aan Le Marche Vakanties, zodat we er direct voor kunnen zorgen dat u van een fijn, probleemloze vakantie kunt geniet in Le Marche

Ligging van de vakantiehuizen

De vakantiewoningen van Le Marche Vakanties liggen voor het grootste deel op het platteland van Le Marche, op de mooiste locaties met geweldige uitzichten.  Dit houd wel in dat winkels, bars en restaurants over het algemeen niet op loopafstand van uw vakantiewoning zijn gelegen. Een auto is dus echt een noodzaak wanneer u op vakantie gaan in Le Marche. Overigens zijn de meeste faciliteiten, zoals een bakker, bank, supermarkt en restaurants vrijwel altijd binnen 5 km de vinden. Omdat de meeste woningen midden in de natuur gelegen zijn heeft u ook echt te maken met de natuur, dus veel groen, rust en ruimte. Het kan ook voorkomen dat u zo maar ineens een hert, ree of wild zwijn langs uw woning ziet lopen, schrik hier niet van, kijk en geniet op afstand. 

Leven met de natuur van Le Marche

De natuur in Le Marche is echt en dus niet van plastic. Beetje vreemde uitspraak, maar wel waar. Dus ook de minder leuke of voor noord Europeanen onbekende onderdelen van de natuur komt u tegen. Zo zijn er slangen in Le Marche, schorpioenen en uiteraard verschillende soorten wespen. Komt u een van deze dieren tegen, raak dan niet in paniek. Het grootste deel van de slangen is ongevaarlijk, alleen de adder (Vipera in het Italiaans)  (kennen we ook in Nederland en Belgie) is giftig. Deze is te herkennen aan een zigzag patroon op de rug. Ziet u een adder in de buurt van uw woning contactteer dan de eigenaar of beheerder. Schorpioenen in Le Marche zijn ongevaarlijk, maar een steek kan wel pijnlijk zijn. Een steek van een schorpioen komt overigens vrijwel niet voor. Komt u een schorpioen tegen in uw vakantiehuis, dan kunt u hem vangen met een glas en een stukje papier en erg buiten neerzetten. Wespen kunnen vervelender zijn, omdat deze ook op uw eten afkomen. De wespen bouwen vaak kleine nesten net op de dakpannen. Heeft u overlast van wespen, meld het direct bij de eigenaar of de beheerder. Komt er u vanwege de taal barriere niet uit, dan kunt u ook altijd bellen met Le Marche Vakanties.

Internet in Le Marche

Ook in Le Marche wordt het internet een steeds belangrijker deel van het dagelijks leven. En de meeste huizeneigenaren begrijpen heel goed dat wij Nederlanders en Belgen bijna niet meer zonder kunnen leven. Dus bij de meeste woningen is internet beschikbaar voor u. Echter is het niet altijd hetzelfde zoals u thuis gewend bent. Op veel locaties is geen kabel beschikbaar waardoor er naar alternatieven mogelijkheden wordt gezocht. Soms  wordt het opgelost met een straal verbinding en in andere gevallen weer met een 3G of 4G wifi router. Alle verbindingen zijn echter gevoeliger voor storing of vertraging dan u in Nederland of Belgie gewent bent. Ook wordt er vanwege de hogere kosten vaker gewerkt met een datalimiet. Zeker in het geval van een 3G of 4G verbinding. Dus film downloaden of muziek streamen is vaak lastig.

Wat te eten in Le Marche

De keuken van Le Marche is van oorsprong een boeren keuken. Dus eenvoudige voedzame kost. Uiteraard eet u ook in Le Marche de typische Italiaanse gerechten zoals Pasta en Pizza. Toch zijn ze hier weer anders van smaak en worden veel gerechten op een eigen manier bereid. Specifiek voor Le Marche is de Truffel. Deze wordt met name in het noorden in de provicie Pesaro Urbino vollop gevonden. Zowel de zomertruffel als de wintertruffel. We raden u zeker aan deze lekkernij een keer te proberen. Verder wordt er veel wild gegeten in Le Marche, met wild zwijn als favoriet. Een ander typische lekkernij uit Le Marche is de Ulive Ascolane. Een met vlees gevulde olijf die wordt gefrituurd. De Ascolane ziet eruit als een Marchigiaanse bitterbal, en smaakt voortreffelijk.

We adviseren u vooral veel buiten de deur te gaan eten. Overal treft u leuke restaurants, in de historische centra van de dorpjes en steden, langs de verbindingswegen en op het platteland met de agriturismi. De prijzen naar naar Nederlandse begrippen zeer laag. Beoordeel een restaurant niet te veel naar het uiterlijk. Als het er gezellig en knus uit ziet, dan is het restaurant vooral gericht op buitenlanders. Ziet het restaurant er wat eenvoudiger uit, dan eten de lokale bewoners er ook. Door de weeks wordt er 's middags veel door werklui buiten de deur gegeten, de restaurants waar zij naar toe gaan, daar eet u zoals de mama's ook koken.

Waar moet u zeker heen in Le Marche

Le Marche is een behoorlijk grote regio die veel te bieden heeft, van prachtige natuur tot leuke dorpen, steden en een mooie kust. Op de pagina over Le Marche treft u meer informatie over wat u zeker moet bezichtigen.

Eerste hulp in Le Marche

Mocht u onverhoopt problemen krijgen in Le Marche tijdens uw vakantie, dan kunt u altijd contact opnemen met Le Marche Vakanties. Veelal kunnen we u doorsturen naar de juiste instanties. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij. Voor medische eerste hulp zult u in vrijwel alle gevallen naar een ziekenhuis moeten. Ze ziekenhuizen zijn in Italie zeer capabel. Echter is het proces om de daadwerkelijke zorg vaak moeilijk te begrijpen en omslachtig.