Welkom in Fermo

De provincie Fermo is een van de zuidelijkste provincies van Le Marche. Fermo grenst in het noorden aan de provincie Macerata en in het zuiden aan de provincie Ascoli Piceno. De hoofdstad in de stad Fermo die ongeveer 10 km uit de kust is gelegen en zeer de moeite waard is om te bezoeken. Het gehele historische centrum van de stad is recent geheel gerestaureerd. De provincie is de jongste provincie van Le Marche, in juni 2004 is Fermo een zelfstandige provincie geworden. Fermo was overigens voor 1860 ook al een zelfstandige provincie.

Stranden van Fermo

Fermo staat bekend om zijn mooie stranden langs de Adritische kust het merendeel van de kustlijn  bestaat uit zandstrand. De bekendste badplaatsen zijn Porto San Giorgio en Porto Sant'Elpidio. Echter zijn er ook andere leuke badplaatsen die u zeker kunt bezoeken, zoals Cupra Marittima en Pedaso.


cupra_marittima1 strand_fermo_2
  Strand van de Provincie Fermo en uitzicht op Cupra Marittima.

Het landschap van Fermo

In het binnenland vindt u een mooie heuvelachtig landschap dat zeer afwisselend is, wijngaarden, olijfgaarden, landbouwgrond en bos wisselen elkaar af. Zelfs in de zomer is het landschap nog steeds groen. In het westen van de provincie ligt een stuk van het natuurpark Monte Sibillini. Een van de mooiste natuurparken van Italie, een ideale plek om te wandelen of te mountainbiken. In de winter kan er in de Monte Sibillini ook geskied worden. De hoogste berg van de provincie Fermo is 2334 m hoog (Monte Prioria).

MonteSibillini-1 PianoGrande2010-11

Monte Sibillini gefotografeerd door Remmelt van Veelen.


Vakantiehuizen in Fermo

De vakantiehuizen in de provincie Fermo zijn allemaal van hoge kwaliteit. In tegenstelling tot de andere provincies heeft Le Marche Vakanties in de provincie Fermo meerdere vakantiewoningen die dicht bij de kust zijn gelegen. Dit komt mede door de prachtige stranden van bijvoorbeeld Porto Sant'Elpidio. Een voorbeeld van een mooi vakantieverblijf in Fermo aan de kust is LMV1760A. Dit vakantieappartement ligt op slechts 1 km van de kust en heeft een prachtig uitzicht over de Adriatische zee. Wilt u meer vakantiehuizen bekijken in de provincie Fermo, ga dan naar de Fermo Vakantiehuizen Pagina, en selecteer de Provincie Fermo in het zoekscherm.