Welkom in de provincie Ancona

De Provincie Ancona grenst in het Noorden aan de provincie Pesaro Urbino in het zuiden aan de provincie Macerata en in het westen aan Umbrie. De hoofdstad van de provincie, de stad Ancona, is tevens de hoofdstad van de hele regio Le Marche. De stad Ancona is een belangrijke havenstad met verbindingen naar Griekenland en Kroatie. Ondanks dat de stad een rijke historie heeft, is een groot deel daarvan niet meer zichtbaar. Grote delen van het oude centrum zijn in de Tweede Wereld Oorlog gebombadeerd en volledig verdwenen. Ondanks dat is het nog steeds een mooie stad om te bezoeken. De stranden ten Noorden en ten zuiden van Ancona zijn grotendeels zandstranden. Met uitzondering van het stuk direct ten zuiden van de stad, het Natuurgebied Conero.

Conero

is een steile rots van ongeveer 500 meter hoog die naast de stad Ancona uit de Adriatische zee omhoog torent. Een bekende wijn die uit dit gebied komt is de Rosso Conero. Ten zuiden van Conero vindt u de leuke badplaatsen Sirolo en Numana. Hier vindt u talloze leuke strandtentjes, let wel op in Augustus komen hier veel Italianen. Voor wie rust zoekt geen aanrader, maar voor wie van het echte Italiaanse leven houdt, een feest.
StrandNumana-2 KustSirolo-1

Andere bezienswaardigheden zijn:

Fabriano

een mooie middeleeuwse stad die zijn plek in de geschiedenisboeken heeft verdiend, door in de 13e eeuw al papier van hoogwaardige kwaliteit te produceren. Een bezoek aan het papiermuseum van Fabriano is zeer aan te bevelen. Tevens is er een leuk fietsmuseum waar vooral fietsen te zien zijn die bij verschillende beroepen passen.
Fabriano papiermuseum

Grotten van Frassasi

zijn de grootste toegankelijke grotten van Europa, de gehele Sint Pieter zou er zo in passen. De grotten zijn gelegen niet ver van de plaats Fabriano. U kunt de grotten elke dag bezoeken in de zomer. let wel op dat u warme kleren meeneemt, want het is koud in de grotten.

20130108035043grotten_van_frassasi2 grotten_van_frassasi

Jesi

een middel grote stad voor de regio Le Marche. Jesi is een mooie stad die vooral bekend is geworden door de Verdicchio wijn die uit de direct omgeving komt. Deze heerlijk witte wijn is niet duur en zeer toegankelijk. Als de Verdicchio uit de buurt van Jesi komt staat er "Verdicchio dei Castello di Jesi" op het etiket.
verdicchio_1 20130108035924verdicchio_2
  Verdicchio dei Castello di Jesi Classico               Verdicchio Verkrijgbaar bij AH

Senigallia

is een oude Romeinse stad (gesticht in 284 voor Christus) die gelegen in aan de Adriatische kust midden in de provincie Ancona. De stad is vooral bekend door haar mooie stranden en de leuk strandtenten. Het historisch centrum van de stad is overigens minstens net zo interessant om te bezoeken. Een groot deel van het oude centrum is geheel ommuurt.

senigallia_1 senigallia_strand

Loreto

is een bekend bedevaartsoord voor de Katholieke kerk. Volgens overlevering zou Maria er hebben geleefd en gewoond. In de 13e eeuw zouden engelen het huis van Nazareth naar Loreto hebben getransporteerd. Het huis staat nu in de Baslica della Casa Santa. Deze basiliek is te bezoeken en dat is zeker de moeite waard.
Loreto-15 Loreto-2
Fotografie: Remmelt van Veelen, de verplaatsing door engelen en de Basilica della Casa Santa

Vakantiehuizen in Ancona

 Veel van de vakantiehuizen in de provincie Ancona worden gekenmerkt met een prachtige ligging. Doordat het landschap gematigd heuvelachtig is tot vele kilometers landinwaarts hebben meerdere vakantiehuizen een prachtige ligging met een enorm weids uitzicht. Een mooi voorbeeld hiervan is de woning LMV760. Wilt u alle vakantievilla's, appartementen en agriturismo's in Ancona bekijken, ga dan Ancona vakantiehuizen pagina pagina en zoek op de regio Ancona.