Welkom in Macerata

De provincie Macerata is de middelste provincie van Le Marche. Macerata grenst in het noorden aan de provincie Ancona, in het zuiden aan de provincies Fermo en Ascoli Piceno en in het westen aan de regio Umbrie. In het oosten grenst de provincie aan de Adriatische zee. De kust van Macerata heeft overwegend zandstranden. De stad Macerata is ook de hoofdstad van de provincie. Macerata wordt ook wel de tweede operastad van Italie genoemd na Verona. vrijwel midden in het centrum ligt een prachtig openluchttheater, Sferisteriowaar de prachtigste Opera's worden opgevoerd. Daarnaast bevindt een van de oudste universiteiten van Italie zich in Macerata. Deze universiteit is opgericht in 1290. De stad Macerata is het bezoeken zeer de moeite waard.

sferistirico_macerata

Andere bezienswaardigheden:

Monte Sibillini

een deel van het natuurpark Monte Sibillini is gelegen in de provincie Macerata. Een heerlijke omgeving om te wandelen en te mountainbiken. In de winter kunt u ook goed skien in de Monte Sibillini bijvoorbeeld bij de plaats Sarnano. Ook alpinisten kunnen hier hun hart ophalen. Een van onze eigenaren verzorgt ook wandel en klim excursies in de Monte Sibillini. Kijk bijvoorbeeld bij woning LMV1810A. Deze is onderdeel van een Agriturismo waar vandaan deze excursies worden georganiseerd. Zeer aan te bevelen ook buiten het hoogseizoen.

PianoGrande2010-11 PianoGrande2010-4

Porto Recanati

een prachtige kustplaats met mooie zandstranden en palmbomen. Het zandstrand is er 9 km lang en het water is er erg schoon en helder. Een ideale locatie voor een strandvakantie. Als u hier bent vergeet u dan niet om de locale specialiteit te proeven, de overheerlijke Brodetto di Porto Recanati. Een rijk gevulde vissoep die alleen in deze regio wordt geserveerd.

Brodetto_di_Porto_Recanati

Cingoli

wordt ook wel het dak van le Marche genoemd. Vanaf de rand van het stadje heeft u een overweldigend uitzicht over het mooi heuvellandschap. Bij helder weer kunt u zelf de kust zien liggen, niet vreemd gezien het feit dat Cingoli ongeveer op 630 meter hoogte gelegen is.

UitzichtvanCingoli-2 OmgevingCingoli-4
Uitzicht vanuit Cingoli en Landschap in de buurt van Cingoli Door Remmelt van Veelen

Tolentino

, bekend om zijn indrukwekkende plein, Piazza del Popolo, dat 225 meter lang is en en 55 meter breed en de toren met de drie klokken. Een erg leuk stadje dat het bezoeken zeker waard is.
tolentino_1

Het landschap

Het landschap van Macerata is zeer gevarieerd. Je vindt er veel olijfgaarden en veel groen in het binnenland. De heuvels zijn mooi glooiend tot aan de Monte Sibilinni. Je zou het kunnen vergelijken met het Coulissen landschap van de Achterhoek in Nederland maar dan met heuvels.
landschap_macerata

Vakantiehuizen in Macerata

De meeste vakantiehuizen, villa's en agriturismo's van Le Marche Vakanties in de provincie Macerata zijn allemaal gelegen in het binnenland. Dit komt omdat het binnenland van Macerata erg mooi en groen is. Daarnaast sluit de kwaliteit van de vakantiehuizen in het binnenland beter aan bij de wensen van onze Nederlandse en Belgische gasten. U kunt zelf de uw gewenste vakantiehuis zoeken en selecteren op de Macerata vakantiehuizen pagina.