Ancona

In het midden van Le Marche ligt de hoofdstad van Le Marche, Ancona. Niet te verwarren met de provincie Ancona. De stad zelf verdient geen schoonheidsprijs, maar is wel een bezoekje waard. Ancona staat bekend om zijn grote havens waarvandaan elke dag vele veerboten vertrekken naar Griekenland en Kroatië. Na de tweede wereld oorlog zijn er maar weinig echt interessante bebouwen overgebleven, de 15e eeuwse Loggia dei Mercanti is daar een van, zeker de moeite van het bezichtigen waard. Zo zijn ook de Arco di Traiano aan de haven en de schilderijen van Lorenze Lotto in de Pinacoteca Comunale F Podesti e Galleria d'Arte Moderna een bezichtiging zeker waard. Zijn er ten noorden maar vooral ten zuiden van Ancona prachtige stranden te vinden.

Ancona_haven_2 ancona_haven

Overigens is Ancona wel van groot belang voor heel de regio Le Marche. Het vliegveld van Ancona is een van de belangrijkste toevoerstromen van toeristen. Mede doordat Ryanair meerdere vluchten verzorgt vanuit verschillende Europese landen. Voor Nederland wordt er gevolgen vanaf Weeze in Duitsland en voor Belgie vanaf Charleroi.

Vakantiehuizen bij Ancona

in een straal van 30 km rond Ancona zijn veel vakantiehuizen te vinden, variërend van luxe villa's met privézwembad tot mooi verzorgde agriturismo's. Deze grote hoeveelheid vakantiehuizen is mede te danken aan de nabijheid van het vliegveld van Ancona. Uitaard is het mooie landschap ook een belangrijke reden. Een voorbeeld van een mooie vakantievilla niet te ver van Acona is de woning LMV760. Wilt u nog meer vakantiehuizen in de regio Ancona bekijken, ga dan naar de Ancona vakantiehuizen pagina en zoek in de provincie Ancona. We wensen u alvast veel plezier met het zoeken van de juiste vakantiebestemming.